Summerslook!

 
Kjol (GinaTricot), Top (H&M), Kropp och Ansikte och allt sånt (mitt eget), Cyklar (ärvda),
 
 

Läskigt värre

Följer man en komplicerad från mitt hus kommer man till en riktigt kuslig begravningsplats eller "Lunds Hospitals- och Asyls begravningsplats" som den kallades när den var i användning. Dit gick jag igår och det var riktigt spännande men också lite kusligt. Katten lättade dock upp stämningen lite.
Here's there story:
Nära där jag nu bor har det en gång i tiden funnits ett psykhem för personer med utvecklingssvårigheter eller andra nedsättningar. När jag säger en gång i tiden pratar jag från slutet av 1800-talet till början av 50-talet. När en person dog på det här "hospitalet" ville ingen ta imot den dödes kropp. Alltså ingen anhörig eller närstående kyrka ville begrava personen. Därför skickade man personerna som dog på psykhemmet än bra bit bort från hemmet till den platsen där jag var igårkväll. Personerna som dog var i dåtidens ögon inte värda mycket och ingen ville ta ansvar eller lägga pengar på dem, därför fick det enkla begravningsmärken i form av en enkel platta med deras journalnummer och kön ingraverat. Ca 2000 människor från St:Lars psykhem blev begravda på detta sättet. Man ville inte upp till 50-talet ha att göra med dessa människor. It was hard to love the unwanted...Jag skrev det på engelska för det låter bättre då ;) 

Jo tack, jag vet

Igår och i förrgår har jag varit i goa Göteborg. Första dagen med en gammal konfakompis på Liseberg och andra dagen var jag på Marstrand (skärgårdsö i göteborg) med min kära syster Karin. Mobilbilder tråkigt? Jo tack, jag vet. Jag ville inte ha med mig kameran inne på Liseberg så därför får ni nlja er med Iphonebilder från hela resan.