ces jours derniers

 
De senaste dagarna har varit mycket härliga då varje dag har sepnderats i Paris! I fredes träffade jag Julia en annan Au Pair från Malmö. Vi åt lunch, vi åt glass, dog nästan av värmeslag och så gick vi även upp i Eiffeltornet, vlket var första gången för mig. Utsikten var makalös! 
I lördes återförenades jag med Emil som har jobbat i Paris hela sommaren men åker hem nu, tur att jag hann se honom innan dess. Vi fikade, pratade upp oss och turistade runt Le Bastille. Och vi köpte bröd. 
Igår åkte jag till Paris ytterliggare en gång för att träffa Julia igen samt Deborah och Ebba som också är svenska Au pair i parisområdet. Tillsammans tog vi ett glas vin och pratade om allt möjligt trevligt. 
Om jag inte redan var kär i Paris innan jag kom hit så är jag det nu iallafall. En sån underbart mysig och vacker stad! Ska dit minst två gånger denna veckan också, annars ska jag bara va med barnen och cillaxa och göra mig redo för skolan som börjar om exakt en vecka. 
 
Vi hörs snart igen! Bajbaj!

Chambourcy - a close up

Bilder från en av mina sena eftermiddagspromenader i Chambourcy där jag bor. 
Typ världens finaste lilla by, väldigt fransk med sin lokala slaktare,bagare, livsmedelsaffär, frisör, doktor etc. Allt är väldigt litet och pittoreskt, jag älskar det. Byn har några tusen invånare som består av flest pensionärer och barnfamiljer som alla tittar långt och konstigt på den nykomlig jag är haha. Byn ligger som sagt nära den större staden St Germaine en Laye vilket är varifrån jag tar tåget till Paris. Så även om jag inom en timma kan vara på shoppinggatorna i centrala Paris känns det ändå som jag bor i någon liten, avlägsen medelhavsby för tillfället, främst på grund av stadsmiljönoch värmen skulle jag tro. 
 
Här har ni fått en liten inblick i var jag bor, nu ska jag dock sluta skriva för snart kommer flickorna jag ska passa äntligen hem från sin semester, spännande! Ha det gott så hörs vi snart!
 
P.s kolla utsikten vi har här på bild nr 10 och 11, amazing! 
 
Bisous! 

Frankrike Uppdatering

Några mobilbilder från de två senaste dagarna i Frankrike. 
 
Jag är framme! Jag är i Frankrike! Jag är i Paris, eller ja typ Paris jag bor Chambourcy, en liten by utanför Paris men äsch samma sak. Alla pratar franska här ch jag fattar ingenting woop woop! Förutom min värdmammasom pratar engelska och som för övrigt är den enda från familjen jag träffat hitills då flickorna jag ska passa kommer hem först på lördag från sin semester i Portugal. Mamman är som sagt den enda jag har hängt med dessa två dagarna, samt med själv när hon har jobbat. Det har varit ganska lungt och skönt faktiskt, jag har inte gjort mycket, mest förberett saker som skola, transportkort, bankkonto etc. och så har jag gått runt och tagit in alla nya intryck i både Chambourcy och i St. Germaine en Laye, vilket är en lite större stad mellan Chambourcy och Paris. Bilder därifrån ser ni ovan, samt några bilder på mitt rum. 
 
Jag har inte varit inne i Paris än men om vädret lugnar sig (just nu är det över 30 grader och strålande sol lol) så blir det antagligen en tur dit på fredag. Jag har heller inte pratat mycket franska, eller jo jag lyckades introducera mig själv till vår städerska, samt så köpte jag bananer på en marknad utan att bli missförstådd! woho det här kommer gå bra. 
 
Aja det var för mycket information för ett inlägg men jag lovar er att ta igenom er bit för bit på mitt lilla äventyr i detta sexkantiga land! Bland annat genom att ta lite bättre bilder till exempel. Bonne soirée! Hörs snart igen!