3:e advent - Favorite Christmas Tag

I veckans advent ville jag dela med mig av lite julstämning i form av ett "frågeinlägg" där jag berättar om alla mina favoriter runt julen. Enjoy: 
 
Favoritjulfilm? 
Jag har kollat på massa filmer denna julen (för så mycket fritid har jag) men mina favoriter är nog "How The Grinch Stole Christmas", "Nativity", "Sunes jul", "Elf" och "Love Actually" 
 
 
Favoritjullåt?
Maybe this Christmas av Ron Sexsmith, Merry Xmas Everybody av Noddy Holder, Hapyy Xmas av John Lennon, Nu kommer det tomtar av Fronda, White Winter Hymnal av Fleet Foxes och Little Drummer Boy av Glee. 
 
Favorithymn?
Jag var inte helt säker på vad carol heter på svenska men tror det heter hymn eller psalm. Jag kan allafall inte låta dessa skönsånger få gå utan en egen fråga då jag sjungit i en kör i tio år. Mina favoriter från åren är Birthday Carol, Sussex Carol, Jag såg tre skepp och Carol of the Bells. 
 
Favoritjultradition? 
Innan var det helt klart Lucia med tanke på att jag alltid var med och sjöng i Allahelgonakyrkan tillsammans med kören. Det var det absolut mysigaste man kunde göra och jag tror inget får igång julkänslan så mycket som att stå i en upplyst kyrka och sjunga julsånger i ett vitt lucialinne. Åh vad jag saknar det! Nu får jag dock vända mig till andra traditioner för att söka julkänslan: Julbak, kalenderöppning och julmarknader är bra alternativ.  
 
Favoritjuldryck?
Hemmagjord varm choklad med grädde och polkakross, utan tvekan det bästa man kan dricka i december (sen är ju Starbucks Gingerbread latte inte helt dum den heller) !  
 
Favorit på julbordet? 
Prinskorvar. 
 
Favoritjulgodis?
Hemmagjorda snickers är en stor favorit, annars gillar jag även pepparkakor och Rocky Road. Mums! Dock gillar jag i detta fallet mer att göra godiset snarare än att äta det. 
 
Favoritjulklappen som getts? 
Hmm, jag tycker egentligen aldrig mina egna julklappar mäter upp till dem jag får tillbaks av mina nära och kära då de är alldeles för generösa, däremot kan jag tänka på några julklappar jag lade ner extra mycket tid på och därför är mest stolta över. Tror det var förrförra julen jag gav mamma en scrapbookad bok fylld med roliga och bra-att-ha citat från människor runt omrking oss. Förra julen gav jag även till bästa Johanna en ram med foton på oss som jag var ganska stolt över. Så lesson learned de bästa klapparna är dom man gör själv gott folk! 
 
Favoritjulklappen som fåtts? 
Hehe nu gäller det att inte vara för ytlig men visst kan man bli lycklig av några världsliga ting då och då. Minns några julklappar som både var generösa och överraskande vilket gör dem till mina favoriter. Till exempel en Victoria Secret parfym, en Iphone, en vinröd kånken och en behind the scenes av Harry Potter bok från mina kära päron, en kasse fylld med spännande smink från syrran och ett body shops paket i glaced apple-doft från Johanna. Alla mycket mycket bra paket!
 
Favorit eller "go to" i sminkväg under julen? 
Röda läppar for sure! 
 
Favoritjuldoft? 
Glaced Apple-serien från The Body Shop, den har dock detta året blivit utbytt till Spiced Apple som också luktar väldans gott med glaced förblir min favorit ändå.
 
Det bästa med julen?
Allt. Musiken, klapparna, ljusen, doften av gran, pepparkakorna, julmusten, att alla är på bra humör, familjetiden, traditionerna och så vidare, och så vidare. 
 
 
Det vart alles för den här lilla jultagen. Hoppas du har haft en underbar 3:e advent! Vi hörs snart igen! 
 
 
 
Publicerat i Övrigt