Helg!

Äntligen är helgen här! Veckan har dock gått ganska fort med skola, lunchdejter, barnpassning och träning. Allt är i sin ordning helt enkelt. Ikväll har jag barnpassning men i helgen väntar Paris på mig som vanligt. Längtar! 
Jag har förresten i veckan köpt två biljetter, en är en konsertbiljetter för att se den franska sångerskan Joyce Jonathan på onsdag nästa vecka i Le Vesinet och den andra är en flygbiljett till Sverige den 17 december då jag planerar att stanna i lite mer än en vecka i Sverige över jul. Längtar tills dessa tillfällerna också men här gäller det dock att ta en sak i taget så därför ska jag återgå till barnen. Ha det bra! Grands Bisous !

Still a Tourist

 
En månad har passerat här i frankrike och på vardagarna känner jag mig äntligen som en lokalare (ja det är ett ord) medan på helgerna så fort jag kommer in i Paris förvandlas jag till världens entusiastiska turist. Spenderade fredagskväll på Eiffeltornets andra våning samt på en restaurang med ett glass rosé i handen. I lördags shoppade jag loss på Rue de Rivoli, besökte konstmuséet Musée d'Orsay och åt amerikansk mat på Happy Days (bästa restaurangen i Paris) och till sist igår åt jag först brunch i St Germain de Pres, besökte sedan chokladmuseumet Musée Gourmande, handlade Jane Austen-bok på Shakespear and Company bokhandeln och avslutade helgen på en asiatiskt restaurang. Allt i väldans gott sällskap bestående av världens alla Aupairer. Allt var väldans trevligt! MIna fötter hatar dock mig efter alla promenader hit och dit... Aja nu är det tillbaka till verkligheten där jag denna veckan kommer tack o'lov åka buss mer än  nått annat. Puss! Ha det gött! 
 
Aprés un mois à Paris et je suis encore une touriste typiquemente. Cette week-end j'ai fait beacoup des choses: je suis montée au deuxiéme etage au Tour Eiffel, j'ai fait du shopping, j'ai visité le musée de la chocolate et le musée d'orsay et j'ai mangé beacoup beacoup beacoup ! Tout en bonne compagnie ! Ca, c'est la recette pour une bonne week-end, mais mes pieds me detestent malgre de promenades tres longues... Dieu merci que cette semaine je vais aller plus avec le bus et pas à pied. Bisous !
 

Sum up: frankrike efter en månad

Har nästan precis kommit hem från skolan (min andra lektion denna veckan på LaClef) och ska snart iväg igen och hämta barnen, den yngsta iallafall + två familjekompisar som stannar med oss denna veckan. en vanlig dag ,Ingenting speiellt tills jag insåg att idag är exakt en månad sedan jag kom hit! Tiden har gått superfort och jag är så lycklig över att vara här! Har fortfarande inte riktigt insett att jag är faktiskt är här: i Paris på egen hand! 
Min familj är alldeles underbar med världens skönaste värdmamma Marta som har varit så välkomnande  mot mig och med världens sötaste två tjejer Mara och Maria som är så artiga och snälla! Längtar till jag får lära känna dom mer och mer. 
Min fritid och mina nyfunna vänner som också är makalösa. Jag har varit i Paris varje helg och mer, träffar fortfarande nya människor varje dag vilket är kaos med alla namn men väldigt kul! Redo redo redo att komma in i rutiner på riktigt, lära känna alla på riktigt och bli en parisare på riktigt! 
 
Puss puss nu måste jag skynda mig till bussen! Å revora!