13-08-17

jag dör så trött jag är. 10 timmar på Tirups Örtagård. Söndag. Fint väder. Sista semesterdagen. Hela Skåne kom och fika kändes det som, men vi klarade av det som de pros vi är. Och nu sitter jag här i sängen med värkande fötter och en kopp varmt kaffe i handen, samtidigt som jag lyssnar på lugn musik från min nya högtalare (bilder kommer snart) och skriver till er. Mysigt värre! 
Jag har haft en galen helg. Fredagskväll var jag i Malmö, först för att fira awesome Louis födelsedag på nyöpnade Södergatan 14 och sen drog vi vidare till Morriskan vilket var ball. Lördagen var jag också på utgång, fast i Lund med Sara, vilket var ball det med! 
Nedan ser ni bilder från veckan som gått. Sangria med franskagänget, fika, fika, fika, regn, sol, jobb, selfies, kömpisar, mammut och papput och allt där imellan <3
 
Mon dieu j'ai la flemme apres ce jour long au travail ! Avec le beau temps, tout le monde était au café aujourd'hui, mais nous n'avons pas perdu notre tête mais je suis tout de meme fatiguée maintenant, du coup je suis assise sur mon lit avec une tasse de café ecoutant de la musique très calme. demain je vais encore travailler...
En haut vous pouvez voir des photos de cette semaine dernière: de mon travail, des sorties à Lund et Malmö, sur mes amis et mes parents, des jours beaux, moins beaux et un peu plus que ca ! 
J'espère que tu as eu un bon weekend ! Xoxo 
 

De bästa chokladbollarna

Titta vad jag bakade i måndags! Chokladbollar! För det är enkelt, kul och gott! Och jag har gjort typ tre till degar/smetar (vad kvalificeras som deg och vad som smet?) på jobbet bara denna veckan så väl hemma gick det som en dans på 5 min. Nedan har ni receptet förresten: 
 
100 gram smör 
1 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
1-3 msk stark kaffe
 
- smält smöret
- blanda samman alla torra ingredienser
- häll i det varma smöret 
- börja blanda samman degen med händerna
- häll i så mycket kaffe du behöver boreonde på hur smidig degen är
- låt degen kylas ner i kylskåpet
- rulla degen till ca 30 bollar
(- smält blockchoklad och doppa bollorna)
- rulla bollarna i kokos och/eller i pärlsocker
- ät upp alla på samma gång

långa pass, ny mobil och torra riskakor

Hej! Kolla, jag har fått en ny mobil. eller ja, fått och fått, jag har köpt en mobil för några tusenlappar. En Iphone 7 fick det bli, då min gamla började bli så seg så. Jag är mycket nöjd men jag har dock inte kunnat använda den så jättemycket då jag inte har mobilen uppe på jobbet. Och jobbat, det har jag gjort. 8-11 timmar per dag, 5 dagar i veckan ungefär. jag f¨r bara andra saker gjorda när jag är ledig för efter ett långt pass går jag i princip direkt och lägger mig. 
Men idag är jag ledig vilket betyder att jag njuter av att sitta i köket, hemma i lund medan jag skriver det här och äter ett torrt riskakspaket jag hittade i skafferiet. Ah semestern när den är som bäst!
Ikväll ska jag träffa mitt gamal franska gäng från gymnasiet och det ska drickas varm choklad i mängder, precis som i Montpellier när vi var där tillsammans. Myyyyys! Ha en fin måndag!
 
Heeeeellloooo! Look I got a new phone, or I bought a new phone for a couple of thousand kronor. An Iphone 7 because my old one had gotten slower and slower. Im very pleased wiht my purchase although I've barely used it since I am not allowed to use my phone at work. I work like 8-11 hours every day, 5 days a week so I really only get things done on my days off, like today when I'm writing this blog post whilst eating dry rice cookies I found in the pantry. Oh happy day!