Avbockat från min hinklista

Jag har utnyttjat min lediga vecka med att åka in till Paris varje dag och jag har faktiskt lyckats bocka av många av de saker jag skrev upp min bucket lista: 
 
"1. Besöka "Musée de la vie Romantique" som är ett litet museum med ett bevarat hus från 1800-talet där en konstnär bodde. Älskar den typen av museum och tydligen ska trädgården vara jättefin."
 
 
Jag besökte museumet. Väldigt fint och mysigt var det men lite ovärt att betala 6 euro då det var ganska mycket mindre än vad jag hade förväntat mig och mycket mer fokus på konstnärens blomtavlor snarare än det bevarade huset, men hemmagjorda isteet från trädgårdscafeet var väldigt gott iallafall!
 
"4. Åka till Cimitière de Montparnasse. En stor kyrkogård där mänga kända människor ligger begravda bland annat Simone de Beauvoir." 
Kyrkogården var mycket vacker och låg som en oas bland höghusen, galerian och trafiken i Montparnasse. Precis som i Cimitière Père Lachaise var det mäktigt att de historiska personernas gravar, men på båda ställen tycks folk inte riktigt veta vad respekt betyder. Att sätta läppstiftsmärken, gamla metrobiljetter och tuggat tuggummi på en gravsten förstår jag inte när det blev en okej grej. Finns andra sätt man kan visa kärlek till en som gått bort. Blommor eller endast en tanke kan räcka tycker jag. 
 
"5. Äta på Mamie Gateaux. Jag läste en bok om Paris där detta söta cafeet rekomenderades." 
 Jag åt lunch där. Det var mycket gott men ganska dyrt och inte så avslappnat som det stod i boken. Folk kom in och ut hela tiden och stirrade på en, servitriserna passade upp på mig hela tiden och då tycker jag det bara blir obekvämt att äta själv men jag kanske kommer tillbaka för en efterrätt. 
 
"6. Gå in på Galeries Vivienne. En liten men mycket vacker galeria som också rekomenderas i boken."
Så otroligt fin var Galerie Vivienne, fylld med mysiga affärer! Hit kommer jag nog komma tillbaka för jag blev jättesugen på att fika på testället ni ser på bild, de hade scones med sylt och clotted cream för en billig peng! 
 
"8. Se kyrkan Sainte-Chapelle. En tydligen vacker kyrka som alla pratar om och som jag gått förbi många gånger men aldrig gått in. "

Också detta var mindre än vad jag hade förväntat mig men oj så fin kyrkan var! 
 
Så nu är nästan hälften av de saker jag vill har gjort innan jag far ifrån Paris gjorda. Det var enkelt gjort så listan lär gå som en dans! Hoppas er vecka har varit lika effektiv som min! Tills vi hörs igen, ha det bra!