Bucket List

1:a juni! Helt sjukt jag har varit i Paris i nästan 10 månader , och det är bara en månad kvar! En månad kvar, fem helger! Det är ingenting för jag har så mycket jag vill hinna med att göra och se i Paris att jag känner mig illa tvungen att skriva en lista över dessa saker so here it goes: 
 
1. Besöka "Musée de la vie Romantique" som är ett litet museum med ett bevarat hus från 1800-talet där en konstnär bodde. Älskar den typen av museum och tydligen ska trädgården vara jättefin. 
 
2. Åka högst upp i Eiffeltornet. Det låter som en klyscha men det känns som någonting man måste göra och än så länge har jag bara fått chansen att åka till andra våningen. 
 
3. Se "Je t'aime"-väggen. En blå vägg i Montmartre som är fylld med kärlekstexter och frasen "jag älskar dig" på flera språk. 
 
4. Åka till Cimitière de Montparnasse. En stor kyrkogård där mänga kända människor ligger begravda bland annat Simone de Beauvoir. 
 
5. Äta på Mamie Gateaux. Jag läste en bok om Paris där detta söta cafeet rekomenderades. 
 
6. Gå in på Galeries Vivienne. En liten en mycket vacker galeria som också rekomenderas i boken. 
 
7. Ha på mig en fin klänning med klackar och äta på en fin restaurang mitt i Paris. Igen, låter kanske som en klyscha men en fin en, samt en mycket lämplig sak att göra kanske den sista helgen som en avskedsmiddag för mina aupairkompisar. 
 
8. Se kyrkan Sainte-Chapelle. En tydligen vacker kyrka som alla pratar om och som jag gått förbi många gånger men aldirg gått in. 
 
9. Gå ut till dansklubben "Bus Palladium", dels för att jag aldrig går ut och dansar men dels för att när jag gjort det så har jag hamnat på ställen som bara spelar fransk rappmusik. Den här klubben ska tydligen inte göra det utan snarare spela bra dansmusik. 
 
10. Vara ute i Paris en hel natt utan att frya ihjäl och sedan se soluppgången högst upp på trappan framför Sacré-Coeur. 
 
Alla dessa saker ska göras! Jag har faktiskt de flesta av dem inplanerade denna veckan redan så håll utkik här på bloggen för bilder. Riktigt fina bilder dessutom eftersom min mamma har varit så snäll och låtit mig låna hennes systemkamera, då min egen gick sönder. Nu ska jag ut och jogga, snabbt innan min värdfamilj kommer hem från Serbien. Ha en mysig torsdagskväll. Hörs snart igen! 
Publicerat i Övrigt