New Camera

Hej long time no see. Jobbat fyra dagar i rad nu på kära gamla Tirup och så har jag lyckats planera in träffar med olika härliga människor varje kväll så det är först nu jag är ledig. Iallafall fram tills i eftermiddag för då åker jag till Schweiz för att hälsa på Noemi i Geneve. 
Passande nog fcik jag hem min nya kamera som jag nu kan använda redan i helgen. Det är en liten digitalkamera, Sony Cybershot dsc-rx100 som jag tänkt kunde ersätta min mammas tunga systemkamera på resor i framtiden. den är supersnabb, enkel, lätt och älskar den redan. En kameraväska och ett större minneskort måste dock inskaffas först innan den blir den perfekta resepartnern. 
Nu måste jag äta innan tåget går till Kastrup. Vi hörs när jag är tillbaka. Ha det fint! 

a dancing weekend

 
Hejhej! Jag och mina FRIENDS i storformat från en dag då jag hade tid att ta bilder på mig själv. Annat är det i helgen som går i full rulle i dansens tema. Jag och Illusion tävlade i danskarusellen igår, det kändes bra att tävla igen trots all skakig adrenalin. Dansen fortsatte imorse med danskalas och ikväll då det blir utgång i Malmö med mina andra friends. Sen på söndagar dansar jag som vanligt hela dagen. Roligt värre men man kommer vara helt slut när helgen är över. 
Annat som är jätteroligt är att jag igår bokade min biljetter till Paris i sommar. Den 14e juli ska jag nämligen se BEYONCÉ i Paris och sen spendera ytterligare en vecka där med Nixie från Austalien som jag blev kompis med förra året. Hur kul ska inte detta bli + idag bokade jag och mammsen resa till Nice precis i början av juli vilket också ska bli helt galet mysigt. De kommande tre månaderna får gärna gått jättefort tack på förhand! 

Sarah (Bergman) Bernharndt biskvier

Haj! är ledig från uni nu i två veckor så jag passar på att göra saker jag annars inte har tid med. Att baka till exempel och hela dagen igår gick i princip åt att göra dessa godingar. Det blev ganska många steg och det blev ganska kladdigt MEN herregud så goda det blev. Jag är ganska stolt över mig själv faktiskt. 
Om ni skulle vilja testa att göra dessa själva så blandade jag två recept från Köket.se och ICA.se så här: 
 
ca 12 st 
 
Botten:
250 gram mandelmassa
1 äggvita 
 
- riv mandelmassan grovt
- rör i äggvitan
- spritsa eller klicka ut smeten/degen till runda plattor i valfri storlek (jag gjorde biskvierna ungerfär 3 cm i diameter
- grädda bottnarna i 175 grader i 15 minuter. 
- låt de svalna helt 
 
Fyllning:
1 msk kakao
25 gram mörk choklad
200 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker 
1 äggula
 
- smält chokladen över vattenbad och låt den svalna
- vispa ihop resten av ingredienserna till en fluffig smet
- vänd i chokladen och vispa ihop
- klicka ut fyllning på varje botten och forma fyllningen till en topp som täcker hela botten och som har en slät yta
- låt biskvierna stelna i kylskåper i en timme
 
Garnering:
150 gram mörk choklad
 
- smält hälften av chokladen över vattenbad
- lägg i resten av chokladen och låt den smälta under omrörning i den redan smälta och varma chokladen
- doppa biskvierna i choklad
- låt dem stelna i kylen
- förvara kallt