Årsresumé 2016

Och så vart 2016 snart över. Det är ganska svårt att försöka sammanfatta detta året då ganska mycket har hänt. 2016 har varit ett år med ganska många nedgångar, alla stjärnor som gått bort, trump, terroristattentat med mera och även mindre personliga nedgångar så som skyhög stress, sjukdomar i mängder som kommit och gått, farväl till kören jag varit med i i tio år och int en så solig sommar. MEN det har också varit en massa stora och roliga saker som har hänt! Alldeles för många för att komma ihåg så därför har ni nedan en topp 10 år 2016: 
 
10. Jag hade en helt underbar födelsedag där jag firade min 19-årsdag med massor av kärlek!
 
9. Jag höll barnklasser i dans och fick se för första gången min egen (väldigt simpla men ändå) koreografi uppträdas på scen av 5 av mina duktiga barn! Så stolt att jag grät i kulisserna. 
8. Jag dansade även loss själv på den stora sommarshowen och på danstävlingen Danskarusellen. Min dansgrupp gick även vidare till final i tävlingen och kom på en välförtjänt femte plats. Så stolt där med! 
 
7. Jag skrev klart mitt gymnasiearbete. Har aldrig varit så ångestfylld oh stressad över ett skolarbete innan men jag skrev klart det. Jag var dessutom en av de första att lämna in det och jag blev dessutom godkänd. 
 
 6.Jag reste. Mycket. Med kompisar till bland annat Köpenhamn med Sara, Ven med Johanna och Amsterdam med gy-gänget! Jag reste även till Nice med mamma, till köpenhamn igen med skolan, till Belgien med kören och till Montpellier i Frankrike också med skolan. Alla resor var inte den andra lik och jag älskade i princip varenda minut på resande fot och chansen att få äventyra på okända och kända platser! 
 
5. Kören. Som sagt, väldigt ledsamt att jag lämande min kör efter 10 år och få se min körledare pensioneras men vi hade ändå ett superår innan det. Vi kom tvåa i tävlingen i Belgien, vi blev superkompisar med varandra, vi sjöng på varandras studentmottagningar och vi grät och kramades tillsammans under vår sista och bästa försommarkonsert.
 
4. Jag gick på bal. Jag var även med och planerade balen. Mycket stress där med men värt det i slutändan då balnatten var en höjdare med dans, god mat, mer dans och det bästa att få se alla i sin årskurs klädd i sitt absolut finaste!
 
3. Jag firade en underbar jul i Sverige efter fyra månader i Frankrike. Att få komma hem under några dagar fick mig verkligen att inse hur mycket min familj och mina kompisar betyder för mig. 
 
2. Jag tog examen. Jag sprang ut från gymnasiet utan att tveka en sekund. En av de lyckligaste stunderna i mitt liv då skolan var ganska fruktansvärd men jag klarade faktiskt det! Jag klarade tre år på Spyken, vilket är ett mirakel och jag klarade hela 12 år totalt. Ganska imponerade! Jag slipper nu läxor, prov, text etc på en bra tid framöver. Woop woop! 
 
1. Jag flyttade till Frankrike. Jag klarade av jobbet som aupair, jag har fått en massa nya kompisar från hela världen och jag har fått uppleva Paris i sommar, höst och vinter som en riktig parisare. En dröm som blev sann!
 
Tack till min familj och till alla mina gamla som nya vänner för att ni har gjort 2016 så bra som möjligt! Puss! Gott nytt år!